Send by email

Winnaar Tubantia Lezersmenu 2017. 

Voor het eerst 2 winnaars lezersmenu: 
’t Oale Roadhoes en Postelhoek

ALMELO Voor het eerst sinds de introductie van het Tubantia Lezersmenu (2001) hebben lezers van de krant twee restaurants aangewezen als winnaar. Bij de verkiezing van het ‘beste lezersmenu’ van 2017 eindigden ’t Oale Roadhoes (Tubbergen) en De Postelhoek (Oud-Ootmarsum) met een gelijk puntenaantal op de eerste plaats.

De ontknoping van de jaarlijkse verkiezing was dinsdagavond een spannende aangelegenheid. De bekendmaking van de winnaars had plaats aan het einde van een feestelijk diner in restaurant Chronos van het ROC van Twente (Almelo). De drie voor de hoofdprijs genomineerde restaurants waren daarbij als speciale gast aanwezig. Ze hoefden niet te koken, want studenten van de opleiding zorgden voor een vijfgangendiner. Zestig trouwe bezoekers van het lezersmenu schoven aan.

Muzikale bijgerechten

Tussen de amuse van zeebaars met kalfsmuis en de koffie met huisgemaakte friandises zorgden gitarist Ton Ouwehand en zangeres Gea Spiegelenberg voor ‘muzikale bijgerechten’. Het duo bracht bij elk gerecht dat op tafel kwam een speciaal lied. Ook de finale kreeg een artistieke apotheose, waarbij restaurant De Kolenbrander (Hengevelde) als winnaar van de derde plaats uit de bus kwam. (tekst gaat verder onder video)

Gelijke eindscore

Voor Ruud Droste (‘t Oale Roadhoes) en Silvia Rouwers (De Postelhoek) kreeg het laatste couplet van het finalelied een verrassende wending. Tot hun grote vreugde en verbazing werden beide restaurant uitgeroepen tot winnaar. Het was voor het eerst in 17 jaar dat de bezoekers van het Tubantia Lezersmenu tot een gelijke eindscore voor de hoofdprijs kwamen.

Lezersmenu

 

Jaarlijks gebruiken 25.000 tot 30.000 liefhebbers het lezersmenu, dat maandelijks in een ander restaurant wordt geserveerd, een standaardprijs van 27,50 euro kent en altijd uit een driegangenmenu met twee drankjes bestaat. Via twee stemrondes bepalen bezoekers welk restaurant de jaarprijs verdienen. Winnaars in de voorgaande jaren: Het Losse Hoes in Holten (2016), De Wilmersberg in De Lutte (2015), De Kruidentuin in Geesteren (2014), De Holtweijde in Lattrop (2013) en Den Haller in Diepenheim (2012).

 

Open onderstaande link:

https://www.tubantia.nl/home/voor-het-eerst-2-winnaars-lezersmenu-br-enrsquo-t-oale-roadhoes-en-postelhoek~a713005c/

 

De Postelhoek etendrinkenslapen in Ootmarsum is een laagdrempelig en gemoedelijk restaurant voor jong en oud. Wij werken met ambitie en enthousiasme aan eigentijdse en bijzondere gerechten. Gerechten met kwaliteit en tegen een eerlijke prijs.

 

De inrichting van het restaurant is landelijk en ongedwongen, perfect passend bij de omgeving van Ootmarsum. De stijlvolle bar is het middelpunt en de comfortabele zithoek bij de haard biedt warmte en gezelligheid. Voor de kinderen is er een speelhoek met spelletjes, kleurplaten en kleurpotloden.

Wanneer u dieetwensen heeft, mag u dit aan ons doorgeven!

Er is GRATIS WIFI !!!

 

 

   

Postelhoek eten•drinken•slapen
Laagsestraat 56, 7637 PC Oud-Ootmarsum
Tel: +31 (0)541-293105, E-mail: info@postelhoek.com