<< terug naar het groepsactiviteit overzicht

Send by email

Clinic Klootschieten


De Postelhoek ligt net buiten het centrum van Ootmarsum. Het is een perfect startpunt voor allerlei buitenactiviteiten. Bij mooi weer is ons terras erg geliefd bij wandelaars en fietsers. Op zondagochtenden heb je grote kans om klootschieters aan te treffen. De Postelhoek biedt namelijk huis aan KlootschietVereniging “Oud Ootmarsum”. De leden komen nog steeds na afloop van een klootschieterswedstrijd of –training naar De Postelhoek. Ervaar nu zelf wat het betekent om klootschieter in Twente te zijn. Dit is een ideaal arrangement voor personeelsuitje, vrijgezellen-party, buurtfeest of familiedag!

 

Klootschieten

Het klootschieten is een typisch Twentse sport. Het is ontstaan in de 13e eeuw en er wordt beweerd dat het een overblijfsel is van het Germaanse steenwerpen. In de 15e eeuw gebeurde het met ijzeren kloten, maar later zijn die vervangen door houten, met lood gevulde kloten. Het was echt een zondagsvermaak en een halszaak. Het ging om de eer in de buurt, het dorp of de stad, en ook om het geld.

 

Het programma

Bij binnenkomst op de Postelhoek worden jullie met Twentse gastvrijheid ontvangen met koffie en huisgemaakte arretjescake. Na de ontvangst gaan jullie op weg naar de Klootschietersbaan op Het Springendal voor een heuse clinic Klootschieten. Onder de bezielende leiding van een ervaren klootschieter krijgen jullie uitleg de spelregels. Uiteraard is er ruim de gelegenheid om het geleerde ook in praktijk te brengen. Optie is een gevulde bolderkar voor onderweg. 

Na afloop van het klootschieten keren jullie terug naar De Postelhoek. Op het terras kan onder het genot van een drankje nog even lekker worden nagenoten en nagepraat over de zojuist opgedane ervaringen. De dag wordt afgesloten met een warm en koud buffet (Sagen buffet).

 

Min. aantal deelnemers: 12 personen.

 

Prijs Clinic Klootschieten

€ 27,50 p.p. (overige drankjes zijn niet inbegrepen)

 

Voorwaarden

Op al onze diensten en leveringen zijn de Uniforme Voorwaarden Horeca van toepassing.

 

 

Postelhoek eten•drinken•slapen
Laagsestraat 56, 7637 PC Oud-Ootmarsum
Tel: +31 (0)541-293105, E-mail: info@postelhoek.com